Gjete

Jonas Zackrisson Torp

Daglig leder

jonas@gjete.no

+4748239227

Jonas Zackrisson Torp er gastronomen som brenner for at vi må spise mer kortreiste råvarer

Jonas er utdannet gastronom ved Univserity of Gastronomic Sciences, Bra, Piemonte Italia. Han har jobbet med gastronomi i over 17 år og forsto tidlig viktigheten av et fornuftig landbruk, lokalmat, matglede og formidling av dette.

Han har vært involvert i Slow Food International og Økologisk Norge, han startet på kokkelinja og etter en kjapp tur innom Norges Handelshøyskole (hvor han raskt skjønte at han ikke kunne bli i fem år) reiste han til Piemonte og tok utdannelse innen gastronomi (for oss som er litt mindre nerd; bærekraftig mat- og drikkeproduksjon). Igjennom studietiden besøkte han store og små produsenter og bønder blant annet i Uruguay, Colorado (USA), Polen, Frankrike, Spania og i de fleste regioner i Italia.

Igjennom sin fartstid i restaurantbransjen har han jobbet med personalansvar og ledelse de siste 12 årene og ser viktigheten av et godt arbeidsmiljø. Han må ha gode systemer rundt seg og liker at ting rett og slett er på stell.

Med seg tar Jonas interessen for hva som egentlig er et bærekraftig landbruk, viktigheten av godt vertskap, lidenskap for formidling og stor kunnskap fra vinens verden inn i kommunikasjonsverden.

Fun facts om Jonas: 

Kan sjonglere med flammer

Foretrekker alltid A3 ark, blyant og fargestifter

Bruker i snitt en time på å lage middag hver dag

Liker ikke blåmuggost

Jonas beste egenskaper: 

Uanstrengt tålmodig

Verdsetter viktigheten av godt vertskap

Flink til å raskt få et overblikk over hvordan saker og ting henger sammen - stor tilhenger av helikoptermetoden

Jonas jobber med:

Salg, kundekontakt, produktutvikling. Sørger for at ting går slik det skal

Arbeidserfaring: 

Daglig leder i Gjete

Vin- og drikkeansvarlig Baltazar Ristorante e Enoteca, Oslo

Restaurantsjef og vinansvarlig på Signalen Sjøbad, Nesoddtangen

Medeier av verdens vakreste vinbar Don Pippo i Bergen

Kjøkkensjef på Bakkastova, Flåm

Guide på vingården G.D Vajra i Barolo, Piemonte, Italia

Restaurantsjef Klar Ferdig Fisk, Bergen

Kjøkkenassistent Z-Clubs, Oslo (13 til 18 år gammel)