Gjete

Gjete har hjulpet Sodexo med å utforme en kommunikasjonsstrategi

Å lykkes med kommunikasjon uten en omforent plan, er et umulig prosjekt. Vi har bistått Norges kuleste kantinetilbyder, Sodexo, med å utforme en ekstern kommunikasjonsstrategi.

Sodexo tilbyr et bredt utvalg av servicetjenester til store virksomheter i privat og offentlig sektor, inkludert kantiner. Sodexo har vedtatt en strategi om at de skal være best på gode opplevelser og bærekraftig drift. 

For tiden uten en kommunikasjonsressurs internt, opplevde gjengen i Sodexo Norge det som krevende å vite hva som skulle kommuniseres, til hvem, til hvilken tid og når. 

- Som en relativt liten stab med begrensede ressurser internt må vi jobbe effektivt. Uten en god plan for arbeidet vårt klarer vi ikke det, sier bærekraftansvarlig i Sodexo, Kirstine Holst. 

Effektiv prosess

Gjete har designet en effektiv prosess for å lande en kommunikasjonsstrategi som funker. Nøkkelen er å ha med de riktige folka til å bidra inn i prosessen. 

Folkene som deltar må ha god kunnskap om driften og kundene, samtidig som de kan være nøkkelpersoner i å forankre prosessen internt. 

Med totalt ni personer som deltok fra Sodexo, fra ledelse til drift, fikk vi en god gruppe som engasjerte seg i prosessen. Totalt brukte vi 11 timer, fordelt på fire workshops, hvor to var digitale. 

- Jeg er imponert over hvor langt vi kom på kort tid. Gjennom Gjete sin prosess fikk vi tatt gode diskusjoner og ble enige om hva vi ville oppnå og hvorfor, sier Holst. 

Vi synes det har vært veldig gøy å bli kjent med Sodexo og deres oppdrag. De stilte med flinke folk som gjorde prosessen lekende lett. 

På workshopen snakket vi om følgende: 

Vi fikk også tid til å prate om hvilket innhold Sodexo må lage. 

Trenger du hjelp med å utforme en kommunikasjonsstrategi? 

Å jobbe strategisk med kommunikasjon er ikke noe som skjer av seg selv. Det skjer fordi dere jobber mot et felles mål, har definerte målgrupper som dere kjenner godt, har et tydelig budskap, er til stede på de rette kanalene, og har en tydelig tone of voice. 

Trenger du hjelp med å få på plass en kommunikasjonsstrategi? Da håper vi du tar kontakt med oss i Gjete.